Estetik burun ameliyatı, yapılacak ameliyatın büyüklüğüne, sizin ve cerrahınızın tercihine bağlı olarak lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Lokal anestezide genellikle hafif bir sedasyon uygulanır, burun ve çevresindeki alan uyuşuk olur; ameliyat süresince uyanık olacaksınız, ancak rahat ve ağrısız bir ameliyat geçireceksiniz. Genel anestezide ise ameliyat boyunca uyuyacaksınız.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Ameliyatınızdan sonra ilk 24 saat boyunca yüzünüzü şişmiş hissedeceksiniz, burnunuz ağrıyabilir veya hafif bir baş ağrınız olabilir. Herhangi bir rahatsızlığı cerrahınız tarafından reçeteye yazılan ağrı kesici ilâçlar ile kontrol altına alabilirsiniz. İlk gün için tuvalete gitmek dışında başınız yüksekte olacak şekilde yatakta yatmayı planlayınız.

Gözlerinizin etrafındaki morarma ve şişliğin, 2 veya 3 gün sonra en belirgin hale geldiğini fark edeceksiniz; soğuk kompres uygulaması bu şişmeyi azaltacak ve kendinizi biraz daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Şişlik ve morlukların çoğu ilk hafta veya daha uzun bir süre içerisinde kaybolacaktır (sizin ve cerrahınızdan başka hiç kimsenin fark edemediği çok az bazı şişlikler birkaç ay boyunca kalacaktır).

Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca , genellikle ,burun deliklerinden çok hafif bir sızıntı olur ve birkaç hafta da burnunuzda hafif tıkanıklık hissedebilirsiniz.

Cerrahınız, dokuların iyileşme süresi boyunca, bir hafta veya daha uzun süre için sizden sümkürmemenizi (burnunuzu silmemenizi) isteyecektir.Şayet burun içinde tampon varsa, birkaç gün sonra alınacak ve kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz. Bir veya bazen ikinci haftanın sonuna doğru tüm pansumanlar ve burnunuzun üzerindeki alçı atel alınmış olacaktır.
Burun Estetiği Ameliyatından Sonra ?

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşırlar ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilirler.

Bununla beraber, günlük yaşam temponuza tam anlamıyla dönmenizden önce ,birkaç hafta geçecektir. Normal hayatınıza dönme konusunda cerrahınız daha ayrıntılı açıklamalarda bulunacaktır. Genellikle ,yüksek efor gerektiren hareketlerden (koşma, yüzme, jimnastik, seks -kan basıncınızı yükseltecek herhangi bir hareket) iki ila üç hafta kaçınmanız, 8 hafta süreyle burnunuzu darbe veya çarpmalardan korumanız, ovuşturmaktan ve güneşte yakmaktan kaçınmanız söylenecektir. Yüzünüzü ve saçlarınızı yıkarken veya makyaj yaparken nazik ve dikkatli olunuz.

İhtiyaç olduğu zaman kontak lensinizi takabilirsiniz, fakat gözlük için durum farklıdır. Burnunuzdaki atel çıkarıldıktan sonra, burnunuz tamamen iyileşinceye kadar, yani iki ay boyunca gözlük ayakları burun sırtına oturmamalıdır.

Doktorunuz, iyileşmenizdeki gelişmeyi kontrol etmek , ameliyattan sonraki bir ay süresince,sizi sık sık kontrole çağıracaktır. Bu kontrol muayeneleri arasında sıra dışı herhangi bir şikayetiniz veya ne yapıp ne yapmayacağınız konusunda herhangi sorununuz olursa doktorunuzu aramakta tereddüt etmeyiniz.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Ameliyatı takip eden günlerde yüzünüz şiş ve bereli iken, daha iyi görüneceğinizi ve güzelleşeceğinizi unutmak kolaydır. Estetik ameliyattan sonra , hastaların çoğu bir süre kendisini iyi hissetmez,bu oldukça normal ve anlaşılabilir bir durumdur. Bir gurup hasta ise ,bu safhanın geçeceğinden emindir. Gün ve gün burnunuz daha güzel görünmeye başlayacak ve moraliniz gittikçe yükselecektir. Bir veya iki hafta sonra ,artık henüz yeni ameliyat olmuş gibi görünmeyeceksiniz. Ancak iyileşme hala yavaş ve dereceli olarak ilerleyen bir süreçtir.

Özellikle burun ucunda olmak üzere ,çok az bazı şişlikler belki aylar boyunca devam edecektir. Estetik burun ameliyatının gerçek sonucu belki de bir yıl veya daha uzun bir süre boyunca ortaya çıkmayacaktır.

İlk önceleri aileniz veya arkadaşlarınızdan beklenmedik bazı reaksiyonlar alabilirsiniz. Burnunuzda bir değişiklik görmediklerini söyleyebilirler. Veya özellikle ailevi veya etnik bir özellik olarak gördükleri bir şeyi değiştirdiyseniz, biraz gücenmiş olabilirler. Şayet bu olursa ilk anda niçin bu ameliyatı olmaya karar verdiğinizi hatırlamayı deneyiniz. Şayet hedefinize ulaştıysanız,ameliyatınız da başarıya ulaşmıştır.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Burun ameliyatınızdan sonra iyileşme süreci zaman ve sabır gerektirir. Ameliyat sonrası bakıma aktif olarak katılmanız, ameliyat kadar önem taşımaktadır.

Aşağıda sıralanan önerileri lütfen uygulayınız. Anlamadığınız konuları doktorunuza sormakta tereddüt etmeyiniz.

1. Ameliyat salonundan ,burnunuzun içindeki tamponlar nedeni ile burnunuzdan nefes alamıyor olabilirsiniz. Bu dönem süresince ağzınızdan nefes almalısınız. Tamponların burnunuzda kalma süresini doktorunuz belirleyecektir.

2. Yeterli sıvı almanız önemlidir. Yudum yudum içeceğiniz meyve suyu, su ve hafif içecekler ağızdan nefes almanın neden olduğu ağız kuruluğunu biraz olsun hafifletmeye yardımcı olacaktır. Kamış kullanmayınız. Yumuşak, kolay çiğnenen gıdalar yiyiniz. Dudaklarınızı nemli tutmak için jel veya dudak kremleri kullanınız.

3. Sadece doktorunuz tarafından verilen ilaçları kullanınız. Aspirin veya aspirin içeren ilaçlar veya kan pırtılaşmasını engelleyici ilaçlar kullanmayınız.

4. Burnunuzdaki pansumanlar duruyorsa ,uyurken veya dinlenirken başınızı, en az iki yastık olacak şekilde yüksekte tutunuz. Mümkün olduğu kadar, gün boyu başınızı dik tutmaya özen gösteriniz; bu normal kan dolaşımını koruyacak ve ameliyat sonrası oluşacak şişliğin azalmasına yardımcı olacaktır.

5. Burnunuzdan bir miktar sızıntı olması beklenen bir şeydir. Bu pembe /açık kırmızı renkli olacaktır, fakat sürekli kırmızı kan geliyorsa, telefonla doktorunuza bildirmelisiniz.

6. Ameliyattan çıktığınızda, burnunuzun üzerinde iki kat plaster ve bir alçı atel olacaktır. Bunlar, burnunuza şekil vermek kadar burnunuzun korunması için de önemlidir. Bu pansumanlara dokunmayınız ve bozmayınız; bir hafta içerisinde doktorunuz tarafından çıkarılacaktır.

7. Burnunuzun altındaki küçük tampon, gerektikçe değişebilir (veya hiçbir kanama yoksa çıkarılıp atılabilir).

8. Burun deliklerinizi ovalamayınız veya burun silmeye teşebbüs etmeyiniz. ?Ellerini burnundan uzat tut? sizin için iyi bir kural olacaktır. Burnunuzu çarpmamaya özen gösteriniz. Önden düğmeli kıyafetler giyiniz. Tişörtlerden ve balıkçı yaka giyeceklerden uzak durunuz.

9. Dişlerinizi dikkatle fırçalayınız ve sadece yumuşak bir diş fırçası kullanınız. Dudaklarınızı büzmeyiniz veya üst dudağınızı aslında gerektiğinden daha fazla yukarı kaldırmaya çalışmayınız.

10. Ameliyatınızdan sonra iki hafta süreyle ıkınmaktan, eğilmekten, ağır şeyler kaldırmaktan (özellikle küçük çocuklarınızı), efor gerektiren egzersizlerden ve spordan kaçınınız.

11. Bir ay süre ile direk güneş ışınına maruz kalmaktan kaçınınız.

12. Burnunuzun dışındaki pansumanlar çıkarıldığında çevre dokularda bir miktar şişme ve renk değişikliği fark edeceksiniz. Burnunuz şiş ve ucu yukarı dönmüş görülebilir. Bu zamanla kendiliğinden düzelecektir.

13. Burnunuzun ucunda ve bazen de üst dudağınızda uyuşukluk hissedebilirsiniz. Bu birkaç hafta içinde kaybolacaktır.

14. Tamponlar çıkarıldıktan sonra, burnunuzu nazikçe günde 2-3 kez kulak temizleme çöpü ile musluk suyu kullanarak temizleyebilirsiniz. Kulak temizleme çöpünü burun deliğinizden yukarı doğru sokmayınız.

15. Tamponlar alındıktan sonra dahi, burnunuz tıkalı olacaktır. Bu, dokuların cerrahiye normal yanıtıdır. Bir hafta süre ile burnunuzu sümkürmeye teşebbüs etmeyiniz. Aksırmak, sümkürmek zorunda kaldığınızda, her iki burun deliğiniz açık şekilde bunu nazikçe yapınız. Burun spreyleri veya damlaları kullanmayınız. Şayet hapşırmak zorunda kalırsanız ağzınız açık hapşırınız.

16. Ameliyatınız boyunca almış olduğunuz ,sakinleştirici veya uyuşturucu ilaçların kullanımından sonra bitkinlik ve zafiyet oldukça sıktır. Bir veya birkaç gün içerisinde kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz. Bazen de uykusuzluk olabilir. Bunu hafifletmeye yardımcı olmak için, ilk hafta boyunca size uyku ilacı verilebilir.

17. Ameliyattan 12 ile 36 saat sonra depresyon görülmesi hiç de nadir bir olay değildir. Burnunuzun ameliyattan sonraki ilk görünümü sizi şaşırtabilir. Sabırlı ve gerçekçi olmanız gerektiğini hatırlayınız. Unutmayınız ki burnunuz cerrahi bir girişime maruz kaldı ve zamanla düzelip çok daha iyi olacaktır. Burnunuzun tam anlamıyla iyileşmesi 6 ile 12 aylık bir süre gerektirebilir.

18. Pansumanlar alındıktan sonra normal iş hayatınıza dönebilirsiniz (yaptığınız işin türüne bağlı olarak). Küçük berelerin gizlenmesine yardımcı olmak için makyaj kullanılabilir.

19. Ameliyat sonrası randevularınızın hepsine gittiğinizden emin olunuz. Bunlar, doktorunuzun iyileşmenizi ve burnunuzun gelişimini takip etmesi ve burnunuzun görünümündeki gelişimi değerlendirmek için çekilecek ameliyat sonrası fotoğraflar için gereklidir. Ameliyat sonrası randevular, genellikle ameliyattan 1 hafta, 1 ay, 3 ay ve 6 aya verilir.

20. Ameliyat sonu zorunlu olmadıkça iki ay gözlük kullanmayın. Gözlükler sadece alçı tel yerindeyken takılabilir. Bu dönemden sonra bir parça bantla alnınıza asılmalıdır. Bunun nasıl yapıldığı size gösterilecektir.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Önceki burun estetiğinden memnun kalmamış kişilerde uygulanır. Bazı durumlarda burun şekli düzgün ancak kişinin nefes alma sıkıntısı düzeltme ameliyatına gereksinim yaratır. Diğer taraftan bazı kişilerde hiç nefes sıkıntısı olmazken kişi şekil bozukluğu nedeni ile tekrar ameliyata başvurur.

Düzeltme rinoplastisinde doğru cerrahın seçılmesi birinci rinoplastiden çok daha önemli ver her artan düzeltme işleminde ameliyat zorluğu ve komplikasyonları daha da artar. Bunun nedeni skar dokusunun artması ve anatomik özelliklerin kaybolmasıdır. Burun küçültme ameliyatı her zaman büyütme ameliyatından daha kolay olmuştur. Cerrahınızı aradığınızda önceki cerrahınıza inanıyorsanız, her zaman onu tercih etmeniz gerekecek çünkü önceki işlemde ne yapıldığından herkesten daha fazla haberdar.

Birinci burun ameliyatlarını kişiye özel olarak anlatıyoruz ancak bu özellik düzeltme işleminde dahada belirgin. Düzeltme ameliyatını yapan plastik cerrahınız septorinoplasti işlemini çok iyi bilmesi gerekiyor, çünkü düzelmenin temel direği septum (burun orta duvarı) dır. Çoğu eğrilik ve çökmenin septum problemine bağlı olmasının yanı sıra düzeltme ameliyatlarında kullanılan kıkırdak greftlerinin temelini oluşturur.

Sunduğum mikro-rinoplasti ile bir düzeltme rinoplastisinde büyük kolaylıklar ortaya koymak mümkün. Mikro-disseksiyon sayesinde burun örtüsünde ve yumuşak dokularında en az hasar oluşturarak (minimal invasive surgery) problem bölgesine ulaşmak daha kolay olmakla birlikte ultra mikro-motor sistemleri sayesinde kemik yapısında riskiz mikro düzeltmeler mümkün. Ayrıca mikro greftler kullanarak daha zarif düzeltmeleri net bir şekilde yapılabilir.
Bu yöntemde operasyon sırasında doku hasarı çok az olduğu için ödem ve şişlikler az oluşur ve şekil değerlendirilebilmesi daha kolay yapılabilir.

Op. Dr. Yakup Avşar
Este Klinik
0212 270 09 93

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Haklı olarak hangisi ne zaman yapılmalı, önce hangisi gibi bir soru sorabilirsiniz. Bu iki ameliyat yani burun tıkanıklığı ve estetik burun ameliyatı birbirinin içinde ameliyatlar ve mutlaka beraber yapılmalılar. Eğri bir burun estetik olarak sorunludur ama nefes alırkende sorun yaşar.

Eğriliğe sebep olan anatomik yapılar düzeltilirken hem estetik hem de nefes yollarını açan bir iş yapılmış olur. Bunları ayrı ayrı yaptırırsanız muhtemelen burnunuz açılır rahat nefes alırsınız ama estetik ameliyatınızı yapacak cerrah ameliyatta çok zorlanır.

Dolayısı ile ameliyatınızı tek bir kişi yapmalı. Her adımda hem estetik hemde işlevsel sorunları beraber görüp çözebilmeli.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Ameliyattan sonra sizi en çok etkileyecek şeylerden birisi burun tamponları olacaktır. Tamponlar burun içine konulan “tıkaçlar”. Kulağa kötü geldikleri kadar kötü olmasalarda pek hoş bir şey olmadıkları da kesin. Bir kaç değişik tipleri var. En sık karşılaşacağınız uzun bir şerit halide burnunuzun içerisine tıkılmış şekli. Bu çok eski bir tampon şekli de olsa çok ucuz olduğu için hala kullanılıyor. bunun alternatifi daha modern, çıkarılırken çok daha az ağrı veren 4-5 cm uzunluğunda olan süngerimsi tamponlar. Ben çok büyük oranda tampon kullanmaktan yıllar önce vazgeçtim. Sadece burun içerisinde ciddi bir eğrilik tedavi etmiş isem tampon kullanıyorum. Sadece estetik amaçla yapılmış bir burun ameliyatında tamponun yeri bence yok.

Tamponunuz varsa bu ertesi gün yada ikinci gün alınacaktır. Eğer söylediğim yeni tip tamponlardan ise çıkarılması k0laydır ama eski tip hastaların tabiri ile “çek çek bitmeyen” tamponların çıkarılmasının pek hoş olmadığını biliyorum. Bu tip tamponları prensip olarak kullanmıyorum, işi zorlaştırmaktan başka hiç bir faydaları zaten yok.Burnunuzun üzerinde de bir alçı olacak. Bu kesin. Bunun da tipleri var, en kolay olanları hazır plastik burun alçıları. Ben bunları kullanıyorum, en iyi tarafları da ameliyattan hemen sonra yıkanmanıza izin vermeleri. Hasta yakınları genellikle yıkanma fikrini dehşet verici bularak engel olmaya çalışırlar ama ameliyattan hemen sonra yıkanmanızın hiç bir sakıncası yok. İyi alçılar suya dayanıklılar. Saçlarınızın ameliyattan sonra “kazık” gibi olacağını düşünürseniz yıkanmak hiç olmadığı kadar rahatlatıcı olacaktır.

İlk gecenizi hastanede geçirebilirsiniz ama bu genellikle şart olmuyor. Dilerseniz eve de çıkabilirsiniz. Ben bu ameliyatı olmuş olsaydım açıkçası hastaneden çıkmak istemezdim ama gitmenizde bir sakınca olmadığını söyleyebilirim.

Ertesi gün sabah gözlerinizin mosmor olduğunu göreceksiniz. Çok dert etmeyin, bu çok hızlı geçen bir morluktur. Kadınlar bu konuda çok şanslılar, makyaj yaparak morlukları kapatabiliyorlar.

Başınız dik yatmanız çok önemli. Eğer düz yatarsanız morluk ve şişlikleriniz kat kat fazla olur. İlk 2-3 gün buz uygulamanızda iyi bir fikir olacaktır. Buz uygulamasınız burnunuza değil gözlerinize yapın. Burnunuz zaten alçının içinde, ama moraran ve şişen yer gözleriniz. Buz uygulamasını buzları torbalara doldurup yada eczaneden göz jelleri alıp yapabilirsiniz ama size çok pratik bir önerim olacak: koca bir paket bezelye ya da mısır alın, bunları her seferinde birer avuç buzdolabı poşetlerine koyun ve bunları kullanın. Buz dondurmak, akan suları temizlemek yada ısınan jelleri dondurmaya çalışmak dertlerinden kurtulursunuz. Bu donmuş gıdaların soğukluğu da buzdan daha az rahatsız edici oluyor.

Ameliyatın ikinci gini ben hastalarımı serbest bırakıyorum, işinize, okulunuza yada sinemaya gidebilirsiniz. Kendinizi çok yormamanız iyi olacaktır ama eve kapanmanıza gerek yok.

Beşinci günde alçınız alınacak, bu heyecanlı bir gün. Burnunuzu ilk defa göreceksiniz ama size bu göreceğiniz burun ile gerçek ameliyat sonrası burnunuzun pek te alakalı olmadığını söyleyebilirim. Bu dönemde burun o kadar şiş oluyor ki bir şey anlamak neredeyse imkansız. Ancak ikinci haftadan sonra bir fikir sahibi olabileceksiniz. Biraz sabır.

Bundan sonraki dönemde artık normal hayatınıza dönebileceksiniz. Denize girmek te dahil her şey serbest. Spora 2.haftada başlayabilirsiniz. Boks yapmayacağınıza eminim ama basketbol gibi darbe alabileceğiniz sporları da 3. aya kadar yapmayın. İlk dönemlerde burnunuz hassas olacak ve bir darbeden etkilenebilir.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Eğer burnunuzdaki sorun sadece burnunuzun ucunda ise sizin için daha küçük bir ameliyat yeterli olabilir. Bu benim çok sevdiğim bir teknik. İşlem bazen o kadar kısa sürüyor ki 10 dakinın altında biten ameliyatlar olabiliyor. Öncelikle sizin bu ameliyata uygun olup olmadığınızı belirlemek lazım. Aynaya yandan bakmaya çalışın, eğer burun üzerindeki kemer sizi çok rahatsız etmiyorsa, hatta burun ucunuzu biraz havaya kaldırdığınızda bu kemer yok oluyorsa size bu ameliyatı öneririm.

Tekniğin en büyük avantajı çok kısa sürmesi ve neredeyse hiç morluk ve şişlik yapmaması. Burun üzerine alçı hatta flaster koymaya bile gerek olmuyor. Tamponun zaten böyle bir işlemde yeri yok. Normal hayatınıza ertesi gün dönebiliyorsunuz.

Yapılan işlem burun ucunu yukarı kaldırmak ve biraz güçlendirmek. Benim kanaatimce yapılan burun ameliyatlarının %20 si sadece bu tür bir işlem ile yeterince sonuç verecek özellikte. Buru kemikleri ile oynamaya gerek yok, sadece burun ucunu kaldırmak burun harmonisini oluşturuyor ve bir taşla bir çok kuş vurmuş oluyorsunuz. Güçlenen ve kendini taşımaya başlayan burun ucu arkasındaki kemerin de önüne geçip onuda normal seviyeye getiriyor.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Burun estetiği zor bir ameliyat. Burun zor bir organ, hem en ortada gözüküyor hem de nefes almak gibi hiç durmayan bir görevi var. Yani hem estetik olarak hem de işlevsel olarak çok ortada, çok önemli. Bu ameliyatı zor yapan şeyler de bunlar. Ayrıca burun kendi yapısı itibariylede karmakarışık. Ortası boş, üstelik sağı solu ayrı ayrı tünellerden oluşuyor, hem kemikler, hem kıkırdaklar iç içe geçmiş, üzeri cilt içi mukoza denilen apayrı yapıda bir “deri” ile kaplı.

Plastik cerrahi eğitimi alırken genellikle en son ve en zor anlaşılan ameliyat bu oluyor. Tecrübe bu ameliyatta gerçekten çok önemli, ama daha önemli olan doğru yaklaşım. Ameliyatı anlamak, çok okumak, çok görmüş olmak, hatta kongreleri çok yakın takip etmek te ayrı ayrı önemli. Asla ben bu işi öğrendim artık böyle yaparım olur diyemeyeceğiniz bir ameliyat. Her sene yenilikler geliyor, yeni yaklaşımlar yayınlanıyor. Hep en uç çizgide olup biteni bilmeniz gerekli.Ben bu sitede genel bilgiler vermeye çalıştım. Ameliyat ile ilgili daha temel bilgileri belki biraz daha sıkıcı bulabileceğiniz “referans” sitemde teomandogan da anlattım. Burada daha özet, daha az sıkıcı anlatmaya çalıştım.Sormak istediklerinizi bana yazın, bende cevaplayayım çok isterim. Ben çok yoğun isem de mutlaka ekibimden bir cevap size ulaşacaktır.

Alıntı : www.burunestetik.com.tr

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Burun Estetik

Burun dış görünümünü oluşturan anatomik yapıda, cilt, cilt-altı, kıkırdak ve kemik dokuları birbirini tamamlar. Tabii kas, sinir ve kan damarları bu yapıya canlılık verir. Burun içi ise; fonksiyonel yapılar, burun içi döşemesi, orta duvar anatomisi ve konkalardan ibarettir. Burun, yüzün orta bölgesinde ve projeksiyonu en önde olduğundan ilk bakışda kendisini gösterir. Güzel burun şekli yüz güzelliğini tamamlarken, bakışı süsler, eğri, kambur veya düşük burun şeklinde ise ifade bozulabilir. Ayrıca burun fonksiyonel bir organdır. Nefes almada problemi olan bir burun kişinin konuşmasını ve özgüvenini etkilerken
sağlığını da sıkıntıya sokabilir. Burun estetiği ve nefes alma işlevi birbirinden ayrılamaz bir bütün olarak değerlendirilmelidir.


Burun estetiği ve nefes darlığı söz konusu ise hangisi önce yapılmalıdır?
Burunda yapılacak işlemlerin tek seansta tamamının bitmesi tercihimizdir. Bu esnada hem burun şekli değiştirilir hem de orta duvar eğrilikleri düzeltilir. Orta duvar anatomisi burun estetiğinde temel direk hükmündedir. Orta duvar rekonstrüksiyonu düzgün yapılmaz ise burun estetiği hüsranla sonuçlanabilir, burun kayması olup eğri burun şekli meydana gelebileceği gibi,ameliyat öncesi sıkıntı vermeyen nefes problemleri bariz bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu yüzden her iki işlemin birarada estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahınız tarafından yapılması en doğrusudur. Birinci seansta nefes darlığı yapılıp sonraki bir seansta estetik yapılması estetik ameliyatının başarısını azaltabilir çünkü birinci ameliyattan dolayı hem malzeme eksikliği hem de dokulara rahat ulaşım zorluğu oluşurken ,kişi içinde ayrı bir travma sebebidir.

Deviyasyon ameliyatını (orta duvar eğriliği) estetik cerrah yapabilir mi?
Estetik cerrahlar esasında estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahtırlar. Estetik tarafında yaptıkları cerrahiye sanat katarlar, plastik tarafında dokuları çok iyi şekillendirirler ve rekonstrüktif açıdan eğer doku eksikliği söz konusu ise onarımını gerçekleştirirler. Bu durumda estetik cerrah buruna hem dış görünüm kazandırır, hemde orta duvar rekonstrüksiyonunu en iyi şekilde yapar. Deviyasyonların klasifikasyonu, düzeltilmesi ve hatta orta duvarın tekrardan oluşturulması en iyi estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrihinin sağladığı teknik zenginliği ve teknolojisi sayesinde gerçekleşmektedir.

Burun estetiği hangi yaşlarda yapılmalı?
Burun estetiği bayanlarda 18 ve erkeklerde 19 yaştan itibaren yapılabilir. Bu yaştan önce yapılması dokuların gelişmesi tamamlanmadığı için sağlıklı olmaz. Dokulara saygı yönünde nekadar ileri yaşta yapılırsa o kadar iyi olur. Ayrıca 45-50 yaş üzerinde kişilerde yapılmasında dikkat gerekir, çünkü bu yaştan sonra kemik yapısı kırılgan olurken burun iç ve dış oluşumları gençliğini kaybetmiş ve hassaslaşmıştır. Burun estetiği yapılacaksa, kırmadan,en az travmayla çok zarif bir şekilde yapılmalıdır.

Burun estetiğinde doğalığı sağlayan faktörler nedir?
Başarılı sonuçlar için, kişinin tercihi ve ameliyatı yapacak cerrahın ortak payda da buluşmuş olmaları gerekir.Başta sizin tercihinizin doğallık olması ve cerrahınız bu doğallığı hissedebilmesi gerekiyor. Daha sonraki aşama, cerrahi yaparken doğallığı kaybeden tekniklerden uzak olmaktır. İlk önce muayene ve tasarım yapılır. İyi bir burun estetiğini gerçekleştirmek için değerlendirme ve tecrübe elele verip hangi cerrahi teknikler yapılacağına karar verilir. Doğallığı kaybeden en önemli faktörlerden birisi doku kaybıdır. Doğal olmayan bir buruna baktığınızda mutlaka doku kaybını görürsünüz. Doku kaybını engellemk için yapılacak işlem kaba cerrahiden uzak durmaktır. İnce ve zarif cerrahide doku kaybı olmaz. Burun kırılmadan yapılırsa, kemik yapısında çıkıntılar oluşmaz, önceden bilgisayar tasarımı gerçekleşirse burunun fazla küçülmesi söz konusu olmaz, mikro-cerrahi teknikleri kullanılırsa dokularda yırtılma ve hasar oluşmaz, teknolojisi ileri olan cihazlar ve aletler kullanılırsa manipulasyonlar kolaylaşır ve cerrah sanatını rahat bir şekilde gerçekleştirir. Burun estetiğindeki hedef, ameliyatın tek seansta , sonucun doğal ve güzel olması, rahat nefes alınabilmesi ve hızlı iyileşmedir.

Burun estetiğinde yapılan bilgisayar tasarımı neden önemlidir?
Bilgisayarda profilden yapılan tasarımlar, estetik cerrah ile burun estetiği isteyen kişi arasında fikir birliği sağlarken, kişininde doğru bilgilendirilmesi yönünden önem taşır. Estetik cerrahıda uygulayacağı yöntemler konusunda yönlendirir. Burun estetiğinde bilgisayar tasarımı muayenenin bir parçasıdır.Bilgisayarın kullanılmadığı dönemlerde estetik cerrahlar kişinin fotografları üzerinde oynama yapıp sonuç gösterirken, günümüzde bilgisayar teknolojisinden faydalanılarak daha net ve güzel sonuçlar verilebilmektedir.

Burun estetiği neden mikro ve zarif yapılmalı?
Burun yapısı zarif olduğundan üzerinde yapılacak cerrrahi işlemler de ince olmalı ve dikkatli davranılmalıdır.Bu inceliğin sınırı yoktur. Tıp teknolojisi ilerlemeye devam ettiği sürece daha detaylı işlemler yapılmaya çalışılacaktır. Bu tarz ince çalışma doku kayıplarını engeller, net sonuç almanın yolunu açar, asimetrilerin oluşmasını engeller, şişlik ve morlukların oluşumunu azaltır ve iyileşme süresini hızlandırır.

Burun estetiğinde mikro çalışmalarda hangi teknolojiler kullanılır?
Burun kemik yapısını kırmadan yapabilen mikro-motor sisitemleri artık dünyada geniş bir şekilde kullanılıyor. Burun dokularına ulaşımda kullanılan mikro-makas çeşitleri dokuların zarar görmesini engeller. Burun estetiği sırasında özel aşamalarda büyüteç lenslerin kullanılması dokuların korunması ve şekillenmesinde yarar sağlar. Özel tasarımlı ışık sistemleri ve endoskopi aletleri orta duvarı görüntülemede ve deviyasyonların rekonstrüksiyonunda önem taşır.

Burun estetiğinde kırma yerine neden mikro-motor kullanılır?
Şu an dünyada her hastanede, her diş hekimliği kliniğinde mikromotor sistemlerini görebilirsiniz. Artık ortopedi, beyin ve omurga cerrahisi, çene cerrahisi ve dişhekimliğinde olmazsa olmaz sistemler olan mikro-motor sistemleri kemikleri zarif bir şekilde kesip, törpüleme yapıyor. Bu sistemler ultra-mikro denecek kadar zarifleşti ve her küçük delikten büyük işler yapacak kadar başarı sağladı. Dünyada çeşitli estetik cerrahi merkezlerinde kullanılan bu sistemler estetik cerrahi literatüründe yar almaktadır. Hedef kemik yapısını kırmadan şekillendirmek ve kırmaktan dolayı oluşan riskleri ortadan kaldırmak.

Burun estetiğinde neden cilt kesisi yapılmamalı?
Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi eğitiminde şu vardır, görünümde mecbur kalmadan iz bırakmamak ve mümkün olduğunca cilt bütünlüğünü korumak. Burun estetiğinde bu kuralın geçerliliği doruktadır. Bir cerrah için,ameliyat ettiği hastasının ‘Doktor bey ameliyatımı nereden yaptınız? ’ sorusu müthiş keyif verici olur. Burun estetiğinde ve yanında nefes problemi varsa bile profesyonel kapalı yöntemlerle herşey yapılabilir, burun ucu düzeltilir, burun kemeri şekillendirilir, deviyasyonların en zorlarına onarım yapılabilir. Bu yöntemde cilt bütünlüğü bozulmadığı için ameliyat sırasında sonuç değerlendirilmesi kolaylaşır ve columellar bölgeden geçen damar ve sinir dalları kesilmediği için burun ucu dolaşımı ve duyusu hızlı bir şekilde toparlar. Özel ışık sistemler kullanıldığı zaman her manevra görülerek kolay bir şekilde yapılabilir.

Zarif cerrahi teknikle yapılan burun ameliyatında iyileşme süresi nedir?
Ortalama 2-2,5 saat süren genel anestezi altında yaptığımız ameliyat sonrası hastaların çoğu aynı gün eve dönmek istiyorlar.Genel anesteziden çıkmış olmaları ve yakın takiplerinin yapılması için hastalarımı bir gece hastanede takip ediyorum.Orta duvara yaptığım işleme göre, ertesi gün yada ikinci gün de burun içindeki silikon tamponu alıyorum.Beşinci gün hastamı tekrar görüp burun üstü atelini çıkarıp üç-dört gün kalacak özel bantlarını yapıştırıyorum.Hassas bir çalışma ve iyi bir ameliyat sonrası bakımla hastalarım maksimum birinci haftasında normal yaşantısına dönmüş,işe başlamış olabiliyor.

>>>>Haberin Devamı >>>>>