Cinsellik günümüzde tabu olarak yaşanmaya devam ettiği sürece, marjinal uçları olan dünyamızda insanların hayatlarında hep bir şeyler eksik olmaya devam edecektir.
Dünyadaki estetik görüş,insanı bir bütün olarak değerlendirme eğiliminde olup son trendlerde de genital estetikten bahsedilmektedir.Nasıl ki,her yaşın ayrı bir güzelliği vardır ve yaşa , ihtiyaca göre yapılacak estetik operasyonlar farklılık arzederse,kadın vücudunun bir parçası olan genital sisteminde,fonksiyonel ve estetik görünümü açısından estetik operasyonlara ihtiyacı olabilir.Bazı estetik operasyonların belirli dönemlerde yapılması kişiyi gereksiz olarak yaşayacağı birçok sıkıntıdan kurtarabilir.Örneğin bir çocuğun kepçe kulakları ilk sosyal ortamı olan ilkokul öncesi 6 yaş civarında düzeltilmesi okulda yaşayacağı bir çok olumsuzluktan onu koruduğu gibi,cinsel organında anatomik olarak şekil bozukluğu olan bir genç kızın aktif cinsel hayat öncesi yapılacak genital estetik operasyonuda onu bir çok problemden kurtaracaktır.

Kadın dış genital organları,mons pubis dediğimiz göbek altındaki kıllı üst kısım,labia major kıllı dış dudaklar,labia minor kılsız iç dudakalar,klitoris labia minörlerin üsteki birleşim yeri,hymen dediğimiz kızlık zarı vagina girimindeki zar tabakadır. Bazı genç kadınlarda bu dış anatomik yapıların bir kısmı hiç gelişmemiş,az gelişmiş,asimetrik olarak gelişmiş yada fazla gelişmiş olarak bulunabilir.Kadın kendi vücudunu tanımaya başladıkça genital bölgesindeki bu farklılıklar onda problemler oluşturabilir. İlk cinsel beraberliğinde hymen denilen kızlık zarının yırtılmasında olan kanama,konjenital dediğimiz doğuştan olarak kızlık zarının bir türünde olmaz ve durum hem o genç kadın hemde eşi için bazen problem teşkil edebilir. Bu nedenle, cinsel olgunluk dönemine ulaşan kadın,aktif cinsel hayata başlamadan önce rutin muaynesini yaptırarak dış genital sistemini tanımalıdır.

Estetik cerrahinin her geçen gün daha mikroinvazifleşen çalışmaları yapılacak cerrahi işlemlerin çok kısa sürede iyileşmesine olanak sağlamaktır.Öğle arası neşterle güzellik dedirtebilecek kadar kısa ve etkili yöntemler vardır. Aktif cinsel hayatın başlamadığı dönem öncesi genç kızda yapılması son derece basit ve iyileşmesi zaman almayan dış genital organların ihtiyaca göre küçültülmesi,büyütülmesi,yeniden yapılandırılması cinsel hayat öncesi özgüven kazanılmasını sağlayarak vaginusmus gibi cinsel hayatında problem yaratabilecek kadının korkulu rüyalarını sona erdirir. İlerleyen zamanda hamileliğin fizyolojisi kadın vücudunun her yeri gibi dış genital sisteminide etkiler,labia majorlerde östrojen hormonu ile olan büyüme ve doğum sonrası sönmüş balon görünümü ,labia minoralardaki renkte koyulaşma,büyüme ve sarkma,vagende genişleme kadının doğum sonrası depresyonunu arttırabilir.Daha da sonra, bu kez kadını yaptığı doğumlar, geçirdiği jinekolojik işlemler,yaşın ilerlemsiyle yerçekiminin etkisiyle olan dış genital sistemdeki sarkmalar etkiler.Bu estetik bozukluklar ve de koit dediğimiz cinsel ilişki sırasında, kadının ve erkeğin orgasm olarak adlandırılan cinsel tatminini engelliyerek ileri yaş sendromlarını arttırabilir.Yapılan vagina daraltma operasyonları ve dış genitaledeki düzeltme operasyonları ile kadın vücudu bir bütün olarak ele alınıp; gençleştirme işlemleri yüz,göğüs,karın,vücut kontur cerrahisi gibi genital sistemide içine alarak tamamlanmış olur.

Güzelliğin bir bütün olduğunu bildiğimiz için ,kadın vücuduna yapılmış genital estetik ve düzeltme operasyonları mutlu kadını yaratarak ,sağlıklı beraberlikleri sağlayacak huzurlu bir geleceği hepimize sunacaktır…
Kaynak:estetik.tc

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Çoğu kadın cinsel organının zamanla deforme olmasından dolayı cinsel hazzı yaşayamıyor. Oysa yeni tıbbiuygulamalarla kadın cinsel organının şekli düzeltiliyor, küçültülüyor, vajina yolu daraltılıyor hatta yeni bir vajina bile yaratılıyor!

Sevişmekten kaçınan veya cinsel ilişkiden yeterince haz alamadığından yakınan kadınların sorunlarının altında yatan en önemli nedenlerden biri, cinsel organlarıyla ilgili estetik kaygıların olması. Özellikle doğum sonrası genişleyen vajina, hem kadınların hem de partnerlerinin cinsel ilişki sırasında yeterince haz almalarını engelliyor. Üstelik sorun sadece bununla da kalmıyor; kadınlar, genişleyen vajinaları yüzünden idrar kaçırma gibi sağlık problemleriyle de karşı karşıya kalabiliyor.

Kadınların cinsel organlarıyla ilgili en çok yakındıkları bir başka sorun ise iç dudakların sarkık ve büyük olması. Bu görüntüyü estetik bulmayan kadınlar bikini veya dar pantolon giymekten kaçındıkları gibi partnerlerine de çıplak görünmek istemiyor. Hal böyle olunca da zamanla cinsel ilişkiden soğuma, hatta takıntı veya anksiyete gibi ciddi sorunlar da ortaya çıkmaya başlıyor. Oysa sağlıklı ve mutlu bir birlikteliğin yolu, öncelikle insanın kendine duyduğu özgüvenden geçiyor. Partneri tarafından beğenildiğini hissetmek de cinsel yaşamda önemi bir rol oynuyor. İşte tüm bu nedenlerden dolayı günümüzün modern kadını artık cinsel yaşamda aktif bir rol almak için utansa da sıkılsa da hekimlerden yardım alacak kadar kararlı görünüyor. Son sürat gelişen estetik cerrahi de yeni uygulamalarla daha estetik bir görüntüye kavuşmak isteyen kadınların yüzünü güldürüyor! Biz de Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Kuran ile Marmara Üniversitesi'nden Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Tezel'e günümüzde kadınlara özel uygulanan tüm yöntemleri tek tek sorduk. Operasyonların ücretleri konusunda bilgi almayı da ihmal etmedik!


Geniş vajina
Vajina bölgesinin geniş olması kadının yapısından kaynaklanabildiği gibi ilerleyen yaş ve normal doğuma bağlı olarak da gelişebiliyor. Vajina kaslarının gevşemesi, cinsel ilişki sırasında önemli bir sorun haline gelebiliyor. Özellikle doğumdan sonra düzgün onarılmayan yırtıklar nedeniyle genişleyen vajina, kadın ile partnerinin cinsel ilişkiden haz almasını engelliyor. Bunun sonucunda kadın zamanla özgüvenini yitirebiliyor ve cinsel yaşamdan uzaklaşabiliyor. Oysa günümüzde vajina daraltmaya yönelik operasyonlar sayesinde kadının cinsel ilişkiden yeniden haz alması sağlanabiliyor. Ayrıca operasyon sonrasında yaşla birlikte daha sık rastlanan bir şikayet haline gelen idrar kaçırma sorunu da ortadan kalkabiliyor. Bunun yanı sıra epizyotomi, yani doğum sırasında rastgele yırtılmayı engellemek için cerrahi olarak yapılan kesi işleminden sonra kabarık ya da kötü görünümlü izler oluşabiliyor. Günümüzde bu izlerin düzeltilmesi için yararlanılan çeşitli tekniklerden oldukça başarılı sonuçlar alınabiliyor.
Ne yapılıyor? Basit bir cerrahi girişim olduğu için genel veya lokal anestezi ile sedasyon adı verilen iki uygulamanın bir arada kullanılmasıyla gerçekleştiriliyor. Ameliyatla vajinal kanalın daraltılması ve vajinanın gevşemesi sonucu oluşan (estetik) görünümün düzeltilmesi hedefleniyor. Yaklaşık bir saat süren operasyonda vajinanın arka duvarına sıkılaştırıcı işlem yapılıyor. Operasyon sonrasında dikişlerin alınmasına gerek duyulmuyor.
Nelere dikkat etmeli? Vajinanın tam anlamıyla iyileşmesi iki-üç haftayı buluyor. Bu süreç içerisinde enfeksiyon gelişmemesi için kadının hijyen kurallarına özen göstermesi, yani tuvalet sonrası temizliğini vajinadan anüse doğru yapması ve cinsel ilişkiden kaçınması yeterli oluyor.
Ücreti: 1500-2000 dolar

Büyük dudaklar
İç dudaklar (labia minör), klitorisin üst kısmından vajina girişinin altına kadar uzanan kıvrımlı yapıları oluşturuyor. Bazı kadınlarda iç dudakların dış dudaklardan biraz taşması doğal olarak kabul ediliyor. Ancak dış dudaklardan sarkacak şekilde uzun olması tıbben önemli bir sorun yaratmasa da estetik görüntüyü bozarak kadını çözüm arayışına itiyor. Doğuştan var olan ya da doğum sonrasında gelişen bu şekil bozukluğu, kadının cinsel hayatını adeta kabusa dönüştürebiliyor. Vajinasını estetik bulmayan kadın özgüvenini yitirerek partnerine çıplak görünmek istemeyebiliyor. İç dudaklar aşırı sarkık olduklarında cinsel ilişki sırasında araya girerek kadının acı duymasına da neden olabiliyor. Ayrıca vulvada, yani kadının cinsel organında terleme sonucunda oluşan salgıların bu bölgede birikmesi sonucu kötü kokulu mantar enfeksiyonları da gelişebiliyor. Tüm bu sorunlar da kadının zamanla özgüvenini yitirmesine, cinsel yaşamdan soğumasına, hatta orgazm güçlüğü çekmesine yol açabiliyor.
Ne yapılıyor? Lokal anestezi altında uygulanan basit bir operasyonla iç dudakların kesilerek dış dudakların içinde kalması sağlanabiliyor. Yaklaşık 30 - 40 dakika süren işlemde eriyen dikişler kullanıldığı için dikiş alma sorunu da yaşanmıyor. Kadın operasyondan sonra aynı gün normal yaşantısına dönebiliyor, bir hafta sonra da cinsel ilişkiye girebiliyor.
Nelere dikkat etmeli? İşlem sonrasındaki ilk iki gün iç dudakların olduğu bölümde şişlik oluşabiliyor. Bu nedenle antibakteriyel pomatla günlük pansuman gerekebiliyor. Kadının hijyen kurallarına özen göstermesi yeterli oluyor.
Ücreti: 1000-1500 dolar
Kaynak:elele.com

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Ünlülerin selüliti magazin basınının baş köşesine yerleşince, giderek daha çok sayıda kadının korkulu rüyası haline geldi. Estetik uzmanları selülitin hak ettiğinden fazla ilgi gördüğünü ve artık ‘dev bir sektör’ haline geldiğini söylüyor.

İSTANBUL - Son yıllarda selülitin üzerinde toplanan aşırı ilgi, estetikte bir milat oldu. Estetik ve magazin tarihi selülitten önce (S.Ö.) ve selülitten sonra (S.Ö.) diye ikiye ayrıldı. Özellikle yaz aylarının gelmesi ve deniz mevsiminin başlamasıyla selülit haberleri gündemin bir parçası oldu. Plajda, denizde, spor yaparken yakın takibe alınan vücutlar manşetlere bile taşındı. Selülit tartışmaları yüzünden en çok başı ağrıyan ünlüler Hülya Avşar, Sibel Can, Gülben Ergen ve son olarak da Deniz Seki oldu. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli’nin, Deniz Seki için söylediği, “Ben kulise girdim, gördüm. Deniz Hanım’ın selüliti yok!” sözleri, Seki’yi şoke etti. Bu olay akla, “selülit üzerinde bu kadar durulması gereken ciddi bir sorun mu?” sorusunu getirdi. Uzmanların bu konudaki değerlendirmesi ise şöyle:

Prof. Dr. Ufuk EMEKLİ (Plastik ve Rekonstüriktif Cerrahi Uzmanı)
İNSAN SELÜLİTTEN ÖLMEZ
Bence selülit, hak ettiğinden fazla ilgi görüyor. Bir hanımın selülitli olması dünyanın sonu değil tabii. Selülit hep vardı. Ancak medyanın da etkisiyle, ‘Filanca şarkıcının selüliti var’ diye haber çıktığında kadınlar, ‘Aaa ondan bende de var ’ diyor. Her gün bir hanımefendinin bu konuyla ilgili olarak gündeme gelmesi, insanların konunun farkına varmasına neden oluyor. İnsan selülitten ölmez. Selülit hastalık değildir, bir durumdur. Biraz da yaş ile ortaya çıkan bir durum. Kilo artışıyla, kilo alıp vermeyle de ilgili olabiliyor.

SELÜLİT BU KADAR MEDYATİK DEĞİLDİ
Selüliti çok uzun yıllardır biliyoruz. Ama bu kadar medyatik değildi. Kadınlar eskiden ‘selülitim var’ diye değil, ‘benim buralarımda bir şeyler var, portakal kabuğu gibi’ şikayetlerle geliyordu. Gelenler de sınırlıydı. Şimdi soranların sayısı arttı, genç yaştaki insanların sayısı da arttı. Çünkü farkındalık arttı. İnsanların farkındalığı artınca, ‘Bu bir dertmiş meğer’ diyerek bir tedavi yoluna da gidiyorlar. Her gelir grubundan insan var. Konu ulusal medyada yer aldığı için artık herkes konudan haberdar.

TIBBIN ONAYLAMADIĞI YÖNTEMLERE BAŞVURULUYOR
Selüliti gidermek için bazen tıbbın onaylamadığı yöntemlere de başvuruluyor. Henüz onaylanmamış ilaçların kullandığını duyuyoruz. Bir doktorun bunu yapmasına ihtimal vermek istemiyorum ama duyuyorum. Veya başka bir durum için onay almış ilaç selülit için kullanılıyor. Mezoterapi diye bir şey yapılıyor, her mezoterapi ürününün içinde ne olduğu belli olmuyor. Ben cerrah olduğum için yaptığımız şeyler, son çözümler neredeyse. Bizde önce masajlar, mezoterapi deneniyor, bir sürü medikal estetik denen yöntemlerden sonra hasta hala sebat ediyorsa cerrahi yönteme en son başvuruyorlar.

Dr. Mustafa Karataş: (Boğaziçi Tıp Merkezi Medikal Estetik ve Kozmotoloji Depertman Sorumlusu)
SELÜLİT İÇİN DEV BİR SEKTÖR DÖNÜYOR
Selülitte ile ilgili şöyle bir problem var: Medyada çok fazla gösterildiği ve çok fazla irdelendirildiği için insanlar çok fazla rahatsız olmaya başladı. Estetik hastası, bunu kendinde sorunmuş gibi kabul ettiği zaman bizim hastamızdır zaten. Hasta bunu sorun halinde hissettiği zaman bizim kapımızı çalar, gelir ve tedavisini olur. Çoğu ‘Benim annemde ya da benim anneannemde böyle bir şikayet yoktu, bende 18 yaşından itibaren böyle portakal kabuğu görüntü oluşmaya başladı. Bizim ailemizde yoktu, bende neden var?’ diyorlar.

Selülit için dev bir sektör dönüyor. Bütün ünlü fimalar, büyük firmalar selülit tedavisi için yeni cihazlar, yeni sistemler çıkarıyor. Biz de bunları takip ediyoruz. Ama şu doğru; selülitten bu kadar bahsedildiği zaman insanlar bunu daha fazla sorun olarak görecektir. Defektli bir burun sürekli konuşulsa eminim ki estetikli burun operasyonlarının sayısı artacaktır. Türkiye’de ilk estetik, burun estetiğiyle gündeme geldi. Ama şu an en popüler konu bölgesel yağ ve selülit. Hastalarımın yüzde 70’i selülit problemi olan hastalar.

KADINLAR SELÜLİTLİ OLMAYA DAHA YATKIN
Son yıllarda gıdaların hormon içeriğinin artması ve haraketsiz yaşam tarzı selüliti daha da arttırdı. Kadın vücudu zaten erkek vücuduna göre 2 milyon fazla yağ hücresi içermektedir. Bu hücreler kalça ve bacak bölgesinde yoğunlaşıyor. Bu yüzden de kadınlar selülitli olmaya daha yatkın. Ayrıca cilt elastikiyetindeki gevşeklikten dolayı da selülit artmaktadır. Bunların hepsi üst üste binince, daha görünür hale gelince ve ilerleyen dönemde dolaşım bozukluğuna sebep olduğu için insanlar bunu daha fazla önemsemeye başladı.

SELÜLİT DOLAŞIM BOZUKLUĞUDUR, TEDAVİ EDİLMELİDİR
Selülit bir hastalıktır, tedavi edilmelidir. Selülit bir dolaşım bozukluğudur. Selülitiniz varsa ve bu ileri aşamadaysa ya da kozmetik olarak rahatsız oluyorsanız -çünkü bu ileri aşamada varis, kas ağrıları, bacak ağrıları çekmeye başlanacaktır- muhakkak tedavi edilmelidir. Eğer selülitiniz ileri dereceyse ve sağlığınıza zarar vermeye başladıysa bunu bir hastalık olarak kabul edip, sadece bir hekime güvenilmelidir. Bunun dışında yanlış tedavi sonucu cilt sarkmaları, varis, artmış selülitlerle gelen hastalar var. Var olan selülitleri arttırmamak için çok hareket edilmeli ve bol su içilmelidir. Yüksek yağ ve karbonhidrat içeriğine sahip olan yiyeceklerden de uzak durmak gerekir.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Ünlülerin selüliti magazin basınının baş köşesine yerleşince, giderek daha çok sayıda kadının korkulu rüyası haline geldi. Estetik uzmanları selülitin hak ettiğinden fazla ilgi gördüğünü ve artık ‘dev bir sektör’ haline geldiğini söylüyor.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Botoksun sadece kırışıklık tedavisinde değil yüz felcinde de etkili ve basit bir tedavi yöntemi olduğu belirtildi.SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, yüz felci geçirmiş hastalara botoks uyguladıklarını ve oldukça başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.

Yüz felcinde sorununun sadece hastanın yüzünün bir tarafındaki mimik kasların yeterince çalışmaması olmadığını belirten Prof. Dr. Karacalar, sağlam tarafın da aşırı çalışmasına bağlı özellikle gülme, konuşma ya da bazı duyguların ifadesinde iki taraf arasındaki aşırı farklılık oluştuğunu kaydetti.

“Botoks sadece kırışıklık tedavisinde değil yüz felcinde yüzün iki tarafı arasındaki simetriyi sağlamak için etkili ve basit bir tedavi yöntemi olarak oldukça başarılı olmaktadır” diyen Prof. Dr. Karacalar, yüz felci geçirmiş hastalarda botoks uygulanan alanların genellikle alın, göz kapağı, ağız kenarı, burun, dudak üstü ve altı olduğunu bildirdi.

Karacalar, yüz felci geçirmiş olanlara uygulanan botoks sayesinde uygulamadan bir hafta sonra yüzün iki tarafı arasında simetrinin sağlanmış olduğunu söyledi.

Yüz felci geçirmiş kişiye botoks uygulamanın 5-10 dakika gibi kısa bir sürede yapıldığını anlatan Karacalar, işlemin yılda iki kez tekrar edilmesi gerektiğini, tekrarlardan sonra uygulama aralarının uzadığını açıkladı.

Prof. Dr. Karacalar, yüze uygulanan botoksun, yüz felcinin iyileşme sırasında yüzde bıraktığı işlev ve doku bozuklukları olan istemsiz kasılmaların önüne geçilmesinde ve yanlış mimik kullanımında da oldukça işe yarayan bir yöntem olduğunu söyledi.

Yaptıkları operasyona ‘gülümseme estetiği’ denilebileceğini söyleyen Karacalar, “Çarpık gülümseme ile karakterli bir tür yüz felci olan gülümseme bozukluklarında da gülümseme estetiğini botoks ile yeniden kazandırmak mümkündür” diye konuştu.

Prof. Dr. Karacalar, genellikle kırışıklıkları düzeltmek için yaptırılan botoksun aşırı terlemeyi önlemeden yüz felcine kadar pek çok alanda başarılıyla uygulandığını ve botoksun uygulanabileceği yeni alanların da araştırıldığını sözlerine ekledi.

>>>>Haberin Devamı >>>>>