Burun estetiği geçiren hastaların çoğu iki gün içinde ayağa kalkarlar, ilk haftanın, bazen ikinci haftanın sonunda ise okullarına veya oturma düzeni içinde işlerine dönebilirler. Ancak, tam randımana ulaşmak için birkaç hafta geçmesi gerekecektir.


Normal aktivitelerinize geri dönme konusunda doktorunuz size gerekli bilgileri verecektir. Önerilecek önlemler arasında, 2-3 hafta süreyle zorlu aktivitelerden uzak durmanız ( koşmak, yüzmek, eğilmek, cinsel ilşiki gibi tansiyonunuzu arttırabilecek aktiviteler ) olacaktır.

8 hafta süreyle burnunuzu vurmamaya, sürtmemeye ve güneşte yakmamaya özen göstermelisiniz. Saçınızı ve yüzünüzü yıkarken ve makyaj yaparken burnunuza çok nazik davranmalısınız.Kontakt leslerinizi kullanmaya istediğiniz zaman başlayabilirsiniz.

Ancak, gözlük kullanmaya dönmek o kadar kolay olmayacaktır. Burnunuzu koruyan tespit edici çıkarıldıktan sonra, gözlükleriniz alnınıza bantlanacak veya yanaklarınıza oturtularak görmeniz sağlanacaktır. Gözlüklerinizi burnunuz tamamen iyileşene kadar, yaklaşık 6-7 hafta süreyle, kullanamayacaksınız.

Doktorunuz operasyonu takip eden aylarda, iyileşme sürecinizi izlemek için sizi sık sık görmek isteyecektir. Kendisi ile görüşmeleriniz arasında olağanüstü belirtiler hissederseniz veya neler yapıp, yapamayacağınız konusunda sorularınız olursa doktorunuzu aramaya tereddüt etmemelisiniz.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Operasyondan sonra, özellikle ilk 24 saat süresince yüzünüz şiş olacaktır. Burnunuzda hissedebileceğiniz ağrının yanı sıra başınızda da hafif bir ağrı olabilir. Bu rahatsızlıklar doktorunuz tarafından önerilecek olan ilaçlarla kontrol altına alınabilir.

İlk gün boyunca, tuvalete gitmek dışında, yatakta kalmalı ve başınızı yüksek bir konumda tutmalısınız. Gözlerinizin etrafındaki şişme ve çürümeler giderek artarak, 2-3 gün sonra en doruk noktaya ulaşacaktır.

Soğuk kompresler uygulamak şişleri azaltıp, sizin biraz daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Kesinlikle göründüğünüzden daha iyi hissedeceksiniz. Şişme ve çürümelerin çoğu ilk 2-3 hafta içerisinde yok olacaktır. ( birkaç ay süreyle, doktorunuz ve sizden başkasının göremeyeceği hafiflikte bir şişlik kalmaya devam edebilir)

Operasyon sonrasında ilk birkaç gün içinde ufak burun kanamaları olması olağandır. Birkaç hafta süreyle devam edecek olan bir tıkalılık da hissedebilirsiniz. Doktorunuz, dokuların iyileşmesi süreci olan bir, iki hafta boyunca burnunuzu sümkürmemenizi isteyebilir.

Burnunuzda tampon varsa, bunlar birkaç gün sonra çıkartıldığında çok rahatladığınızı hissedeceksiniz. İlk haftanın sonunda ( nadiren ikinci haftada ) tüm bandajlar, tespit ediciler ve dikişler alınacaktır.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Doktorunuz, operasyona hazırlanmanız doğrultusunda talimatlar verecektir. Bunlar yemek içmek, sigara içmek veya içmemek, bazı ilaç ve vitaminleri alıp almamak konularını ve yüzünüzü yıkama yöntemini kapsar.

Bu talimatlara dikkatle sadık kalmak, operasyonun daha rahat geçmesini sağlayacaktır. Hazırlık yaparken, sizi hastaneden eve götürecek birinin olmasını ve gerektiği takdirde birkaç gün yardımcı olmasını sağlamanızda yarar vardır.

BURUN ESTETİĞİ OPERASYONU NEREDE YAPILIR ?

Burun estetiği operasyonu genellikle genel anestezi altında bir hastanede yapılabilir. Genellikle, hastanede kalmak gerekmez. Kalmamak hem maliyeti düşürür hem de size kolaylık sağlar. Çok karmaşık prosedürlerde hastanede 1 gece kalmak gerekebilir.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Doktorunuzla çok iyi iletişim kurmanız şarttır. İlk randevunuzda, doktorunuz burnunuzun nasıl görünmesini istediğinizi soracak, burnunuzun ve yüzünüzün yapısını değerlendirecek ve olasılıklar üzerinde konuşup tartışacaktır.


Prosedürü ve sonuçları etkileyen faktörler konusunda da bilgi verecektir. Bu faktörler, burun kemik ve kıkırdak yapınız, yüzünüzün şekli, cildinizin kalınlığı, yaşınız ve beklentileriniz olarak sıralanabilir.

Doktorunuz, kullanacağı teknikleri ve anestezi türünü, operasyonun nerede yapılacağını, risklerini, maliyetini ve size tanınan seçenekleri de açıklayacaktır. Sigorta şirketlerinin çoğu, yalnızca estetik gaye ile yapılan burun operasyonları için ödeme yapmamaktadırlar.

Ancak, prosedür rekonstrüktiv amaçlarla yapılıyor ve solunum problemlerini veya belirgin bir deformasyonu düzeltmek için uygulanıyor ise ödeme yapabilirler. Burun ameliyatınızdan önce, sigorta şirketinizden operasyonu onayladıkları konusunda bir belge alınız.

Doktorunuza, daha önce geçirmiş olduğunuz burun ameliyatı veya burnunuz ile ilgili hasarlardan, ne denli eski olursa olsun, mutlaka söz ediniz. Allerjileriniz varsa, onları veya solunum zorluklarınızı da anlatmalı, aldığınız tüm ilaç ve vitaminleri de söylemelisiniz. Sigara kullanıyor iseniz, doktorunuz bunu da kesinlikle bilmelidir.

Tüm sorularınızı doktorunuza sormaktan çekinmemeli, özellikle sonuçla ilgili beklenti ve endişelerinizi onunla paylaşmalısınız.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Burun operasyonu, deneyimli bir estetik cerrah tarafından uygulandığı takdirde, komplikasyonlara çok nadir olarak rastlanır. Bunlar da önemsiz olurlar. Ancak, her cerrahi dalında olduğu gibi, estetik cerrahi alanında da her zaman komplikasyon ile karşılaşılma olasılığı vardır. Bunlar arasında, enfeksiyon, burun kanaması veya anesteziye karşı reaksiyon oluşmasını sayabiliriz. Operasyon öncesi ve sonrası, doktorunuz tarafından önerilen talimatlara sadık kalarak riskleri aza indirebilirsiniz.

Operasyondan sonra, patlayan minik kılcal damarlar cildin üzerinde kırmızı lekeler halinde görülebilirler. Bunlar genellikle önemsiz olmakla birlikte nadiren kalıcı olurlar. Rhinoplasty, burun deliklerinin içinden uygulandığı zaman gözle görünür bir iz bırakmaz. '' Açık '' teknik uygulandığı durumlarda veya geniş burun deliklerinin daraltılması halinde bile burnun dibinde oluşan küçük izler genellikle görülemezler.

Nadir olarak, on vaka içinde bir vakada, küçük bir estetik deformasyonun düzeltilmesi için ikinci bir prosedür uygulamak gerekebilir. Bu tür vakaları önceden tahmin etmek mümkün değildir. En usta ve yetenekli cerrahların hastalarında bile görülebilir. Düzeltme için yapılacak olan operasyon çok önemsiz ve küçük olacaktır.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Burun ameliyatı görünümünüzü olumlu yönde değiştirip, kendinize olan güveninizi arttırabilir. Ancak, idealiniz olan görüntüye kavuşmanızı ve başkalarının size farklı bir şekilde davranmalarını sağlayamaz.

Burun estetiğine kesin karar vermeden önce, beklentileriniz konusunda dikkatle düşünüp, doktorunuz ile konuşup tartışmanızda yarar vardır. Burun ameliyatı için en iyi adaylar, görünümlerinde mükemmele ulaşmak yerine, olumlu değişiklikler yaratmayı arzulayan adaylardır. Bedensel olarak sağlıklı, ruhsal olarak dengeli ve gerçekçi beklentileri olan bir kişi iseniz, bu operasyon için iyi bir aday sayılabilirsiniz.

Rhinoplasty, estetik amaçlara ulaşmak için yapılabilmenin yanı sıra, rekonstrüktiv olarak doğumdan kaynaklanan hataları düzeltmek ve solunum problemlerini ortadan kaldırmak gayesiyle de uygulanabilir.

Hastanın yaşı göz önüne alınması gereken faktörlerden biridir. Cerrahların pek çoğu, operasyon için gençlerin büyüme çağlarını tamamlamalarını tercih ederler. Bu kızlar için 14-15 yaş, erkekler için ise biraz daha ileri yaşlar olmaktadır.

Gençlerin sosyal ve duygusal açıdan uyumları da göz önünde bulundurulmalıdır. Burun estetiği operasyonu geçirecek olan gencin bu prosedürü kendisinin istemesi önemlidir.

>>>>Haberin Devamı >>>>>

Burun estetiğinin düzeltilmesi anlamına gelen Rhinoplasty, burnunuzun boyutunu küçültüp büyütebilir. Ucunun ve kemerinin şeklini değiştirebilir, burun delikleri arasındaki açıklığı daraltabilir veya burnunuzun ve üst dudağınızın arasındaki açıyı düzeltebilir. Ayrıca, doğumdan kaynaklanan hataları veya kaza sonucu ortaya çıkan hasarları düzeltebildiği gibi, bazı solunum problemlerini de ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Eğer burun estetiği operasyonu düşünüyor iseniz, bu bilgiler prosedürün hangi durumlarda faydalı olduğu, nasıl yapıldığı ve ne tür sonuçlar beklenebileceği konularında size ışık tutabilir. Tüm sorularınızın yanıt bulması olası olmayabilir, çünkü yanıtların çoğu size ve doktorunuza bağlıdır. Anlamadıklarınızı lütfen doktorunuza sorunuz.

>>>>Haberin Devamı >>>>>