Operasyon Sonrası ~ Estetik - Burun Estetik - Dudak Estetik - Göğüs Estetiği - Burun Estetiği

Operasyon Sonrası

16.11.2007

Operasyondan sonra, özellikle ilk 24 saat süresince yüzünüz şiş olacaktır. Burnunuzda hissedebileceğiniz ağrının yanı sıra başınızda da hafif bir ağrı olabilir. Bu rahatsızlıklar doktorunuz tarafından önerilecek olan ilaçlarla kontrol altına alınabilir.

İlk gün boyunca, tuvalete gitmek dışında, yatakta kalmalı ve başınızı yüksek bir konumda tutmalısınız. Gözlerinizin etrafındaki şişme ve çürümeler giderek artarak, 2-3 gün sonra en doruk noktaya ulaşacaktır.

Soğuk kompresler uygulamak şişleri azaltıp, sizin biraz daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Kesinlikle göründüğünüzden daha iyi hissedeceksiniz. Şişme ve çürümelerin çoğu ilk 2-3 hafta içerisinde yok olacaktır. ( birkaç ay süreyle, doktorunuz ve sizden başkasının göremeyeceği hafiflikte bir şişlik kalmaya devam edebilir)

Operasyon sonrasında ilk birkaç gün içinde ufak burun kanamaları olması olağandır. Birkaç hafta süreyle devam edecek olan bir tıkalılık da hissedebilirsiniz. Doktorunuz, dokuların iyileşmesi süreci olan bir, iki hafta boyunca burnunuzu sümkürmemenizi isteyebilir.

Burnunuzda tampon varsa, bunlar birkaç gün sonra çıkartıldığında çok rahatladığınızı hissedeceksiniz. İlk haftanın sonunda ( nadiren ikinci haftada ) tüm bandajlar, tespit ediciler ve dikişler alınacaktır.