Genital Bölge Estetiği - Vajina Estetiği ~ Estetik - Burun Estetik - Dudak Estetik - Göğüs Estetiği - Burun Estetiği

Cinsellik günümüzde tabu olarak yaşanmaya devam ettiği sürece, marjinal uçları olan dünyamızda insanların hayatlarında hep bir şeyler eksik olmaya devam edecektir.
Dünyadaki estetik görüş,insanı bir bütün olarak değerlendirme eğiliminde olup son trendlerde de genital estetikten bahsedilmektedir.Nasıl ki,her yaşın ayrı bir güzelliği vardır ve yaşa , ihtiyaca göre yapılacak estetik operasyonlar farklılık arzederse,kadın vücudunun bir parçası olan genital sisteminde,fonksiyonel ve estetik görünümü açısından estetik operasyonlara ihtiyacı olabilir.Bazı estetik operasyonların belirli dönemlerde yapılması kişiyi gereksiz olarak yaşayacağı birçok sıkıntıdan kurtarabilir.Örneğin bir çocuğun kepçe kulakları ilk sosyal ortamı olan ilkokul öncesi 6 yaş civarında düzeltilmesi okulda yaşayacağı bir çok olumsuzluktan onu koruduğu gibi,cinsel organında anatomik olarak şekil bozukluğu olan bir genç kızın aktif cinsel hayat öncesi yapılacak genital estetik operasyonuda onu bir çok problemden kurtaracaktır.

Kadın dış genital organları,mons pubis dediğimiz göbek altındaki kıllı üst kısım,labia major kıllı dış dudaklar,labia minor kılsız iç dudakalar,klitoris labia minörlerin üsteki birleşim yeri,hymen dediğimiz kızlık zarı vagina girimindeki zar tabakadır. Bazı genç kadınlarda bu dış anatomik yapıların bir kısmı hiç gelişmemiş,az gelişmiş,asimetrik olarak gelişmiş yada fazla gelişmiş olarak bulunabilir.Kadın kendi vücudunu tanımaya başladıkça genital bölgesindeki bu farklılıklar onda problemler oluşturabilir. İlk cinsel beraberliğinde hymen denilen kızlık zarının yırtılmasında olan kanama,konjenital dediğimiz doğuştan olarak kızlık zarının bir türünde olmaz ve durum hem o genç kadın hemde eşi için bazen problem teşkil edebilir. Bu nedenle, cinsel olgunluk dönemine ulaşan kadın,aktif cinsel hayata başlamadan önce rutin muaynesini yaptırarak dış genital sistemini tanımalıdır.

Estetik cerrahinin her geçen gün daha mikroinvazifleşen çalışmaları yapılacak cerrahi işlemlerin çok kısa sürede iyileşmesine olanak sağlamaktır.Öğle arası neşterle güzellik dedirtebilecek kadar kısa ve etkili yöntemler vardır. Aktif cinsel hayatın başlamadığı dönem öncesi genç kızda yapılması son derece basit ve iyileşmesi zaman almayan dış genital organların ihtiyaca göre küçültülmesi,büyütülmesi,yeniden yapılandırılması cinsel hayat öncesi özgüven kazanılmasını sağlayarak vaginusmus gibi cinsel hayatında problem yaratabilecek kadının korkulu rüyalarını sona erdirir. İlerleyen zamanda hamileliğin fizyolojisi kadın vücudunun her yeri gibi dış genital sisteminide etkiler,labia majorlerde östrojen hormonu ile olan büyüme ve doğum sonrası sönmüş balon görünümü ,labia minoralardaki renkte koyulaşma,büyüme ve sarkma,vagende genişleme kadının doğum sonrası depresyonunu arttırabilir.Daha da sonra, bu kez kadını yaptığı doğumlar, geçirdiği jinekolojik işlemler,yaşın ilerlemsiyle yerçekiminin etkisiyle olan dış genital sistemdeki sarkmalar etkiler.Bu estetik bozukluklar ve de koit dediğimiz cinsel ilişki sırasında, kadının ve erkeğin orgasm olarak adlandırılan cinsel tatminini engelliyerek ileri yaş sendromlarını arttırabilir.Yapılan vagina daraltma operasyonları ve dış genitaledeki düzeltme operasyonları ile kadın vücudu bir bütün olarak ele alınıp; gençleştirme işlemleri yüz,göğüs,karın,vücut kontur cerrahisi gibi genital sistemide içine alarak tamamlanmış olur.

Güzelliğin bir bütün olduğunu bildiğimiz için ,kadın vücuduna yapılmış genital estetik ve düzeltme operasyonları mutlu kadını yaratarak ,sağlıklı beraberlikleri sağlayacak huzurlu bir geleceği hepimize sunacaktır…
Kaynak:estetik.tc