Estetik Halka İndi ~ Estetik - Burun Estetik - Dudak Estetik - Göğüs Estetiği - Burun Estetiği

Estetik operasyonlar, Türkiye'de de kamuoyunun gözü önündeki ünlülerin tekelinden çıkıp her kesimden insanın başvurduğu ameliyatlar haline geldi

Son dönemdeki eğilimler gösteriyor ki, daha güzel görünmek, toplumun karşısına daha büyük bir özgüvenle çıkmak isteyenler sadece toplum tarafından tanınmış ünlü kişiler, işkadınları ve zenginler değil. Artık ev hanımları, öğrenciler ve erkekler de estetik yaptırıyor.
Estetik cerrahi kliniklerine başvuran erkek sayısı her geçen gün artıyor. Erkekler de, kadınlar gibi en çok burun ve gözkapağı ameliyatları ile 'yağ aldırma operasyonu' olarak bilinen 'liposuction'a rağbet ediyor. Saç ekimi ve kepçe kulak operasyonları da erkeklere özel yapılan operasyonlardan bazıları...

Yüz gençleştirme popüler
Estetik ve plastik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, son yıllarda erkeklerden iki ayrı grubun kendilerine başvurduğunu belirtiyor. Birinci grup, zengin kişiler. Grubun çoğunluğunu yöneticiler oluşturuyor ve genellikle yüzlerini gençleştirmek istiyorlar.
İkinci grup ise 'liposuction' operasyonu isteyenlerden oluşuyor. Kışlaoğlu, bu operasyon için başvuran erkek hasta oranının yüzde 5 ila 10'dan, 15-20'ye çıktığını vurguluyor ve şunları söylüyor: "Endoskopik yüz germe, iz bırakmayan bir ameliyat olduğu için özellikle tercih ediliyor. Gözkapaklarındaki kırışıklıklar da botox veya ameliyatla gideriliyor. Liposuction çoğunlukla karın ve bel bölgesinde yaptırılıyor. Daha genç olanlar (20-35 arası) sıklıkla burun ameliyatı oluyor. Bir başka başvuru nedeni de erkeklerde gizlenmesi daha zor olan kepçe kulak. Başvuru nedenlerinin son sırasında ise vücuttaki aşırı kıllardan kurtulmak için yapılan lazer epilasyon geliyor."

Çarpık bacaklara dolgu
Kışlaoğlu'na göre, kadın hastalar da en çok meme büyütme ve burun ameliyatlarına rağbet ediyor. Üçüncü sırayı liposuction, dördüncü sırayı karın germe, beşinci sırayı meme küçültme ve dikleştirme, altıncı sırayı gözkapakları, yedinci sırayı yüz gençleştirme, boyun germe ve bacak germe alıyor. Genç kızlarda yağ doldurma yöntemiyle çarpık bacaklar düzeltiliyor.

'Bütçeye göre doktor'
Doç. Dr. Nazım Çerkeş de Türkiye'de en sık yapılan estetik ameliyatın burun estetiği olduğunu belirtiyor. Çerkeş'e göre, ikinci sırada liposuction geliyor. Üçüncü sırada silikonla meme büyütme, dördüncü sırada meme küçültme ve dikleştirme, beşinci sırada da gözkapağı estetiği var.

'Başvuru yaşı düştü'
Çerkeş, artık toplumun üst ve orta ekonomik düzeyinden kişilerin de estetik ameliyat yaptırdıklarını, kendi bütçelerine göre hekim seçtiklerini dile getiriyor. Başvuru yaşının düştüğünü de belirten Doç. Dr. Nazım Çerkeş, "Artık aileler çocuklarını liseyi bitirdikten sonra estetik operasyon için getiriyor" diyor.

'Utananlar özele gidiyor'
Eski Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) Başkanı Prof. Dr. Mesut Özcan da, "Özellikle özel kliniklere başvuran erkek hasta sayısında artış var" sözleriyle artışı doğruluyor. Derneklerinde, bu artış konusunda bir istatistik olmadığını ancak kendi hastaları arasında bir önceki yıla göre yüzde 13-15 artış gözlendiğini belirten Özcan, şöyle konuşuyor:
"Bu başvurularda ağırlık burun ameliyatlarında (kadınlarda da aynı). Erkeklerde daha çok karın bölgesindeki aşırı yağ birikimini aldırma ve gözkapağı estetiği konusunda talep var. Tüm hastalarımız arasında erkeklerin oranı yüzde 15 civarında. Çekindiklerinden üniversite ve devlet hastaneleri yerine özel klinikleri tercih ediyorlar. Ancak operasyon sonrasında özgüvenleri yerine geliyor, girişkenlikleri artıyor. Toplumun refah ve eğitim düzeyi arttıkça, estetik cerrahiye de talep büyüyor."
Özcan, 'doğru yer ve doğru uzmanın' önemine dikkat çekerek, hastaların mutlaka bir plastik ve estetik cerrahi uzmanına başvurması gerektiğini vurguluyor.

Erkekler saç ektiriyor
Dr. Osman Oymak da hem erkek hem de kadınlarda 'liposuction'ın birinci sırada geldiğini, bunu burun ameliyatlarının izlediğini belirtiyor. Gözkapağı ameliyatları ve yüz germe ise ikinci ve üçüncü sırada... Oymak, erkeklerde birinci sırayı burun ameliyatlarının aldığını, onu da saç ekiminin izlediğini söylüyor.

Hangi ameliyatın ücreti ne kadar?
Burun: 1500 - 7000 YTL
Liposuction: 1000 - 6000 YTL (alınan yağ miktarına göre değişiyor)
Meme (protez): 3000 - 7000 YTL
Gözkapağı: 1500 - 3000 YTL
Yüz germe: 5000 - 15000 YTL
Karın germe: 3000 - 7000 YTL


NOT: Fiyatlar doktor ve hastane-kliniğe göre değişiyor.

Estetik erkeklere başarı getiriyor!

Son yıllarda erkek hastaların oranında bariz bir yükseliş olduğunu belirten Doç. Dr. Nazım Çerkeş, şunları söylüyor: "Bunu yurtiçi ve yurtdışından gelen hastalarda gözlemliyorum. İngiltere'den yüz gerdirmeye gelen birçok hasta var. Estetik operasyonlar erkeklerde de psikolojik açıdan özgüveni artırıyor. Dolayısıyla estetik erkeklerde de sosyal uyumu, mesleki başarıyı artırabiliyor."

Kaynak:Milliyet- Ayşegül Aydoğan