Ameliyatınızın Planlanması ~ Estetik - Burun Estetik - Dudak Estetik - Göğüs Estetiği - Burun Estetiği

Ameliyatınızın Planlanması

9.12.2007

Plastik cerrahınızla yapacağınız ilk görüşme çok önemlidir. Plastik cerrahınız sizin tam olarak tıbbi hikayenizi öğrenmek isteyeceğinden görüşmeye hazırlıklı olarak gitmeniz tavsiye edilir. İlk önce plastik cerrahınız memelerinizi muayene edecek ve daha sonra karaciğer fonksiyon bozukluğu, östrojen içeren ilaçların alımı ya da anabolik steroidler gibi jinekomasti sebebi olabilecek sebeplere yönelik muayene yapacaktır. Eğer şüphe duyulan bir tıbbi durum varsa, plastik cerrahınız operasyon öncesi araştırılmanız amacıyla ilgili bir dahili branş hekimine sizi yönlendirecektir.

Plastik cerrahınız çok nadir durumlarda mammografi, akciğer filmi ya da ultrason ile değerlendirme önerebilir. Bu yöntemlerle çok nadir olan meme kanseri ekarte edilip memenin yapısı da değerlendirilmiş olacaktır.

Plastik cerrahınız memlerinizde ne kadar yağ ve meme dokusu oranı olduğu hakkında fikri olduktan sonra sizin için en uygun olan operasyon yöntemini belirleyecektir.

Aklınıza takılan her soruyu özellikle önerilen tedavi yöntemi ya da maliyet hakkında çekinceleriniz varsa bunları ilk görüşmede plastik cerrahınızla hiç tereddüt etmeden tartışınız. Jinekomasti estetiği operasyonu sağlık sigortanızdan karşılanabilir ancak operasyon öncesinde sigorta şirketinizden bilgi almanız yerinde olur.