Boy Uzatma Ameliyatı Doktor Bilgilendirmesi ~ Estetik - Burun Estetik - Dudak Estetik - Göğüs Estetiği - Burun Estetiği

Buradan bir dahiliye uzmanı olarak konuyu bilmeden estetik amaçlı boy uzatmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum.Bu yöntem estetik bir yöntem değildir.Bu yöntem tıbbi hastalıkların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.

Doğuştan cüce olanlarda,büyüme hastalığı bulunanlarda,kemik çarpıklığı bulunanlarda uygulanır.Aksi şekilde gelen ve keyfi olarak uzamak isteyenler ise geri çevrilir.Hastaneye hergün sizin gibi onlarca insan geliyor.Biz hasta insanlarla mı uğraşacağız yoksa sizinle mi uğraşacağız? Biz cevap vermekten bıktık,siz saçmalamaktan bıkmadınız.

İnsan vücudunun bir dengesi vardır.10 cm boyunuzu uzatmak demek kalp krizi geçirerek ölmeniz anlamına gelebilir genç yaşta.Çünkü 10 cm daha uzun bir vücud için kalp yetersiz kalabilir.Ciddi hastalıklar ve felç de meydana gelebilir.Zaten bu yüzden ameliyattan önce tıpkı ötenazi gibi hastalara sözleşme imzalattırıyoruz.Hem hastalar hemde birinci dereceden hasta yakınları imzalıyor.Çünkü çok riskli bir ameliyat.

Normal bir insanda kemiklerin ucundaki büyüme hücreleri en geç 20 yaşında kapanır.Bu saatten sonra kendinizi vinçle de çekseniz uzamazsınız sadece sakat kalma riskinizi arttırırsınız.Piysada boy uzatmayı vaad eden ilaçlar,haplar,losyonlar ve otlar falan bunların tamamı şarlatanlıktır.Amaç kısa yoldan para kazanmaktır umut satarak.Böyle saçmalıklara kanmayın.

Kısa boyun bir çaresi olsaydı bilim ve teknolojide çok iler gitmiş Japonlar,kendi kısa boylarına bir çare bulurlardı.Biraz mantıklı olun arkadaş.

Dr. Aybars Akkor ( Dahiliye Uzmanı )