Erkek Memesi Estetiği Hakkında Birkaç Söz ~ Estetik - Burun Estetik - Dudak Estetik - Göğüs Estetiği - Burun Estetiği

Jinekomasti Yunan kökenli “kadın memesine benzer” anlamına gelen tıbbi bir terimdir. Bu garip isimli durum nadir olarak mevzu bahis edilse de gerçekte oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Jinekomasti erkeklerin tahminen %40 ila %60’ını etkilemektedir ve tek memeyi etkileyebileceği gibi her iki meme de görülebilir. Bir çok ilacın ve tıbbi durumun erkek memelerinin aşırı gelişimine yol açtığı bilinse de vakaların çoğunda belli bir neden bulunamamaktadır.

Kendine güvenlerinin görünümlerine bağlı olduğunu düşünen erkekler bu meme küçültme operasyonundan fayda görebilirler. Bu işlemde memelerdeki fazlalık meme ve yağ dokusu alınır. İleri vakalarda fazlalık deri dokusu da çıkartılarak göğüs duvarı daha düz, erkeksi ve daha iyi şekilli hale getirilir.

Jinekomasti estetiği ameliyatı düşünüyorsanız, bu bölüm işlem hakkında kabaca bilgi verecek ve sonuç hakkındaki beklentilerinizi karşılayacaktır. Unutulmamalıdır ki, kişiden kişiye özellikler değişiklik göstereceğinden ve her ameliyat kişiye göre planlandığından bu bölüm doğal olarak tüm sorularınızı cevaplayamayacaktır. İşlem hakkında anlayamadığınız ya da merak ettiğiniz konuda plastik cerrahınıza soru sormaktan çekinmeyiniz!.