Estetik Ameliyat ~ Estetik - Burun Estetik - Dudak Estetik - Göğüs Estetiği - Burun Estetiği

Estetik Ameliyat

30.11.2007

Estetik Cerrahi branşında son yapılan estetik ameliyat larda yıllarda çok önemli gelişmeler oldu. Özellikle ameliyat larda kullanılan materyallerin ve tekniklerin gelişimiyle eskiden korkulan ameliyat lar artık günlük işlemler arasına girdi. Ben burada sizlere özellikle uyguladığım estetik ameliyat yöntemleriyle ilgili kendi bakış açılarımı, uygulamalarımı, prensiplerimi aktarmaya çalıştım. Bu sitede bulamadığınız konular için diğer sitelerime bakabilirsiniz. Bunun için kutlu sevin estetik kelimelerini aratınız.

Estetik ameliyat adayı iseniz öncelikle doktorunuzu çok dikkatli seçmenizi öneririm. Bugünlerde internette bir siteyi kopyalayıp sayfaları ve yazıları biraz değiştirip estetik siteleri yapılıyor. Burada dikkat etmeniz gereken konu öncelikle sitenin sorumlu yazarını kontrol etmek olmalıdır. Estetik ameliyat konusunda ve diğer estetik sitelerimin çoğu sayfaları halen kopyalanmış durumdadır. Bunu önlemek henüz mümkün görünmüyor. Bu nedenle gerekirse telefon edip site sahibini kontrol ediniz.

Her plastik cerrahın kendi disiplini, tecrübesine göre uyguladığı estetik ameliyat yöntemleri farklı olabilir. Burada önemli olan bilimsel temel kazanmış kurallara uyulması, başka merkezlerde uygulanıp üstünlüğü kanıtlanmış cerrahi metodların doğru olarak kullanılmasıdır. Hasta üzerinde bilimsel olmayan, sonuçları belli olmayan metodların uygulanması istenmeyen komplikasyonlara yol açabilir.

Biz estetik cerrahların amacı güzeliğe ulaşmaktır. Güzellik, göze hoş görünen, kişide yaşama sevinci ve coşku uyandıran bir kavramdır. Güzelliği oluşturan özellik ise o nesneyi oluşturan elemanlar arasındaki oranlardır. Bir yüzü oluşturan gözler burun, ağız ayrı ayrı çok güzel ya da düzgün olmayabilir ancak bu oluşumlar arasındaki uyumlu oran yüzün bir bütün olarak güzel ve hoş görünmesini sağlayabilir. İşte Estetik cerrahın çözmesi gereken sır bu oranları oluşturan formüldür. Her yüz için tek bir formül oluşturup bir burun kalıbı çıkarmak olası değildir. Ancak belli oranlara göre hangi burun ölçülerinin hangi yüze uygun olacağını tecrübeli bir Plastik Cerrah saptayabilir.

Estetik ameliyat konuları tüm vücutta uygulanan estetik leri içermektedir. Bunları vücut bölgeleri olarak ayırabilirim. Yüz bölgesindeki estetik ameliyat lar başlıca, burun estetik ameliyat ları, yüz germe estetik ameliyat ları, kulak estetiği, kaş kaldırma, yüz derisinin gençleştirilmesi olarak sayılabilir.

Gövdede uygulanan estetik ameliyat lar arasında karın germe, liposakşın, cinsel estetik ameliyat lar, vajen estetiği, labioplasti, popo estetiği, kol germe, bacak germe olarak sayılabilir. Ayrıca meme göğüs estetik ameliyat ları ayrı bir başlık altında incelenirse, göğüs büyütme, meme küçültme, göğüs dikleştirme, meme asimetrisi, eşitsizliği, erkekte meme büyümesi (jinekomasti) konularını içerir.