Alın Germe ~ Estetik - Burun Estetik - Dudak Estetik - Göğüs Estetiği - Burun Estetiği

Alın Germe

17.11.2007

GERGİN ALINLAR GENÇ ve DİNAMİK YÜZLER
Kaş düşüklüğü, alın kırışıklıkları ve çatık kaşlar yaşlılık, yorgunluk, kızgınlık belirtileridir. Yüksek kaş, çatık olmayan kaş ve gergin bir alın gençlik, güler yüz ve güzellik ifadesidir. Alında oluşan dikey ve yatay mimik çizgileri zamanla derinleşip yüzü yaşlı gösterir ve yorgun bir ifade verir. Alında oluşan çizgiler, zamanın yüzümüze yerleştirdiği estetik kusurlardan biridir. Mimik çizgilerden sayılan alın çizgileri, sadece yaşı göstermekle kalmaz, aynı zamanda yüze yorgun bir ifade verir .

BEN UYGUN ADAY MIYIM?
Aşağıdaki özelliklerden birine ya da birkaçına sahipseniz alnınızı gerdirmeyi düşünebilirsiniz.

• Kaşlarınız düşükse ve olması gerekenden aşağı durarak yorgun ve üzgün görünmenize neden oluyorsa,
• Alnınızda düzelmeyen derin yatay çizgiler varsa,
• İki kaşınızın arasında burnunuza doğru uzanan derin dikey bir veya iki çizgi oluşmuşsa,

Alın germe ameliyatı bu problemlerin düzelmesini sağlar. Kaşlar istenen oranda asılabilir. Genellikle bu müdahale fazla derinin alındığı ve yüzün orta ve alt kaslarının sıkılaştırıldığı yüz germe ameliyatı ile birlikte yapılır. Şayet üst göz kapağınızın sarkmış ve gözlerinizin altında torbacıklar oluşmuşsa plastik cerrah alın germe ameliyatının yanında göz çevresi ameliyatı da önerir.


AMELİYAT SÜRECİ
Öncelikle plastik cerrah, siz çeşitli mimikler yaparken her adalenin hareketine dikkat ederek alnınızı ve üst gözkapağı bölgenizi inceler. Sonra kaşlarınızın düşük olup olmaması, üst gözkapağınızdaki fazla deri miktarı ve saçlarınızın alnın neresinden başladığını da göz önünde tutarak sizin için en uygun tekniğine karar verir. Hastaların istekleri de göz önüne alınarak bazı vakalarda genel anestezi bazılarında ise lokal anestezi tercih edilir.Bu iki ameliyat birlikte, tek tek veya göz kapaklarında sarkmalar olan hastalarda göz kapağı estetiği ameliyatı ve/veya yüz germe (face lift) ameliyatı ile kombine olarak da uygulanabilir.

ALIN GERME AMELİYATI
Genellikle kulak üzerinden başlayan saçın içinden geçen bir kesi ile yapılır. Cerrah, çizgileri oluşturan kasları değiştirir ya da bir kısmını kesip çıkarır, derinin fazlası alınarak kaşlar asılır.